En annorlunda lägenhetsförsäljning

14 June 2013

Har du funderat på hur du ska göra din omöblerade lägenhet lättare att sälja? Kanske har du flyttat innan du sålt din gamla bostad eller tömt ett dödsbo innan det ska ut till försäljning. Orsakerna är många, men att sälja en tom lägenhet kan ibland kännas som en utmaning. Varför då inte göra som Julian Valkov, fastighetsmäklare på Eskils fastighetsförmedning i Eskilstuna, och fylla köket med apelsiner?

För Eskilstuna-Kuriren berättar Julian att han ville lyfta fram den oinredda lägenheten som annars stod sig ganska slät med sina neutrala färger. Idén var hans egen, men han påpekar att han inte är den första som lyckats med frukt och visst stämmer det att vi har sett ett flertal bostäder utsmyckade med frukt inför försäljning under årens lopp, men apelsinköket kan vara det första av sitt slag i Eskilstunaområdet.

De 10 kilo apelsiner som placerats ut, främst i köket, men även som ett spår genom allrummet till balkongen, har genererat 8000 klick till lägenheten på Hemnet. I köket har apelsinerna fått samlas i flock på fönsterbrädan, i klump på köksbänken och på rad i en transparent glasskål. Det relativt simpla inredningsgreppet lyfter köket tack vare att den orangea nyansen fungerar bra tillsammans med trägolvet, guldaccenten i köksluckorna och de vita väggarna. Ett tydligt bevis på att det enkla ibland är det bästa! Och frukt är en snygg inredningsdetalj i köket. Företag som Sörmlandskök använder sig av mycket frukt i sina produktbilder för att ge köket en fräsch känsla. 

Men Julians tilltag får en att undra. Är detta början på en ny trend? Kommer vi se allt fler fruktutsmyckade bostadsvisningar i framtiden? Ja, den som lever får se.